≡ Menu

Vizit karte u vremenu Linkedin-a

Vjerojatno se dio vas sjeća Rolodexa koji su danas gotovo nestali a sve više ljudi je na Linkedinu. Bilo bi možda za očekivati da su i vizit karte izostale ali to se nije dogodilo. Ako ste nedavno bili na nekom sajmu ili nekom poslovnom skupu vjerojatno ste se vratili s hrpom vizit karti. Popularna vizitka je i danas više od komada papira. Osobno se trudim da ih uvijek imam uz sebe jer nikad ne znam kada ću upoznati nekog s kim bi mogao poslovno surađivati. Možete biti npr. na svatovima ili na ljetovanju pa da upoznate nekog tko bi vam mogao postati važan klijent a vi nemate vizitku ili ponudite napisati broj telefona na papiru koji ste uzeli od konobara. Ne baš idealan način za ostaviti dojam. Kada sretnete nekog tko vam je interesantan želite ostaviti dobar dojam, da pokažete tko ste, što radite i zašto bi to potencijalnom klijentu moglo biti važno. Svi se mi želimo istaknuti a ništa još nije napravljeno da se može nositi s jednostavnošću i snagom dobro dizajnirane vizit kartice. Predstavljanje i uručenje vizit karte je dobar način za početak razgovora.

Kako iskoristiti prostor na vizit karti:

Mi u Signarami imamo dizajnera koji ljudima dizajnira kartu ali klijent treba odogovoriti na neka pitanja koja mogu pomoći da takva vizit karta napravi najbolji efekt. Danas mnoge firme imaju osim web stranice i FB stranicu, Youtube kanal… Stavite samo ono što mislite da vam najviše može pomoći. Nemojte vizitku zatrpati s svim mogućim podacima kao što su nekoliko brojeva telefona firme, broj faxa, nekoliko adresa, nekoliko mail adresa, Twitter i FB id, Linkedin URL… Umjesto toga promislite što bi najviše željli da vam klijent vidi, gdje da se javi, da li želite da dođe u vašu firmu ili imate biznis koji radite iz kuće.

Bilo bi dobro i staviti QR code koji je na neki način most između klasične vizit kartice i online materijala. Ako idete na neki važan događaj razmislite o tome da napravite manji broj vizitki samo za tu priliku, kampanju ili promociju.

 

{ 0 comments… add one }