≡ Menu

Tko ne bi trebao kupiti franšizu?

Iako je dokazano da je franšiza odlično rješenje i uspješan poslovni model za mnoge ljude koji žele razviti svoj biznis ipak treba reći da franšiza nije za svakoga. Evo nekoliko razloga zašto možda ne bi trebali kupiti franšizu:

Vi ste istinski poduzetnik koji ne funkcionira u sistemu. Ako ne možete zamisliti da vam netko daje upute kako bi trebali voditi biznis, ako ne možete pratiti nečiju poslovnu formulu onda ne bi trebali razmišljati o kupovini franšize. Nema ništa loše ili pogrešno u tome. Franšiza jednostavno nije najbolji model za vas. Uspješni franšizeri prate sve upute davatelja franšize, operation manual prate kako religiju.

Želite mijenjati sistem. Zajednička želja franšizera i franšizora je da što prije otvorite svoj centar, pratite uspješnu formulu, da budete uspješni i da što prije počnete zarađivati novac. Ukoliko u samom startu želite promijeniti provjereni sistem poslovanja jer “vi znate bolje” bolje je da niti ne kupujete franšizu. Davatelj franšize “franšizor” je otvoreniji poslušati savjete i  upute franšizera ukoliko je taj franšizer iskusan i uspješan.

{ 0 comments… add one }